اکثر مردم بالی را به خاطر سواحل زیبا، امکانات لوکس و مهماننوازی گرم میشناسند؛ اما در این جزیره زیبا، جاذبههای متعددی از جمله پورا پناتاران آگونگ لمپویانگ یا دروازه بهشت بالی وجود دارند که میتوانند سفر شما را غنیتر کنند. این دروازه معروف یکی از مهمترین معابد هندو در سراسر سرزمینهای جنوب شرقی آسیا است. دروازه بهشت بالی اندونزی یک فضای معنوی، تجربیات فرهنگی و فرصتی عالی را برای عکاسی فراهم میکند. اگر در سفر خود به بالی قصد دارید جای جای این کشور منحصربهفرد را ببینید، پیشنهاد میکنیم معبد پناتاران لمپویانگ در بالای لیست خود قرار دهد. در این مقاله از وبسایت «سپهران تور» به معرفی کامل دروازه بهشت در بالی میپردازیم. با ما همراه باشید.
معرفی دروازه بهشت در بالی
دروازه بهشت بالی اندونزی یکی از قدیمیترین و مقدسترین معابد و جاهای دیدنی بالی است. این معبد بخشی از مقدسترین مکانهای عبادتی بالی به نام ساد کاهاینگان جاگاد (Sad Kahyangan Jagad) است. اعتقاد بر این است که این مکان تعادل معنوی را برای کشور بالی فراهم میکند. چندین زیارتگاه و هفت معبد منحصربهفرد از نظر معماری در داخل مجموعه قرار دارند که بالاترین معبد پناتاران آگونگ لمپویانگ (Pura Penataran Agung Lempuyang) نام دارد. این معبد در ارتفاع 1175 متری قرار دارد و به عنوان «دروازه بهشت بالی» شناخته میشود.
معبد پناتاران آگونگ لمپویانگ
ریشه نام دروازه بهشت بالی
در بررسی کلمه «لمپویانگ» باید بگوییم که لمپو به معنای نور است. از طرفی، یانگ از هیانگ سرچشمه میگیرد که اصطلاحی برای اشاره به خدا است؛ بنابراین کلمه لمپویانگ به معنای «خدایی است که از خود نور درخشانی میتابد.» زمانی که در طلوع خورشید به این مکان دیدنی میروید و خود را به دروازه میرسانید، معبد لمپویانگ این احساس را به شما بدهد که گویی خداست که نور را به شما میتاباند. نور درخشان خورشید، همراه با منظره باشکوه کوه آگونگ و زیباییهای طبیعی اطراف، تصور مسیری به سوی بهشت را ایجاد میکند.
دروازه بهشت مرتفعترین معبد بالی است که قاب خیرهکنندهای از کوه آگونگ را ارائه میکند. درست است که دید این دروازه در صبح برای مردم محلی حالتی نمادین دارد و مردم اغلب در زمان طلوع خورشید به این معبد میروند، اما غروب خورشید نیز با رنگهای نارنجی، صورتی و بنفش در آسمان همراه است. این مکان به دلایل زیر محبوبیت زیادی دارد:
۱- میراث فرهنگی: معماری سنتی و سنگتراشیهای پیچیده
۲- زیبایی مناظر: مناظر پانوراما از کوه آگونگ و مناظر اطراف
۳- مکانی برای عکاسی: وجود چشماندازهای مختلف برای عکاسی
۴- زندگی اصیل بالی: دیدن زندگی سنتی مردم شرق بالی و به دور از مناطق جنوبی پرجمعیت
درواز بهشت بالی
تاریخچه و اهمیت معنوی دروازه بهشت بالی
معبد لمپویانگ معبدی قبل از ورود به دوران بودا پیش از هندو وجود داشته است. بر اساس چندین نسخه خطی قدیمی در بالی، این معبد در قرن هشتم پس از میلاد وجود داشته است. جامعه هندوهای بالی معتقد است که خدایی که در معبد لمپویانگ زندگی میکند، بهاتارا گنی جایا (Bhatara Gni Jaya) است که با دیوا ایزورا (Dewa Iswara) که نگهبان تقدس جهان و فرمانروای شرق است، یکسان تلقی میشود.
با این حال، دستنوشتههای باستانی چگونگی تاسیس معبد لمپویانگ را توضیح میدهند. از نظر تاریخی، اعتقاد بر این است که پورا لمپویانگ در قرن هشتم توسط رسی مارکاندیا (Rsi Markandeya)، یک حکیم هندو محترم که از جاوه به بالی سفر کرد تا بفهمد بالی کجاست، تأسیس شد.
بهترین زمان برای بازدید از دروازه بهشت بالی
بهترین زمان سفر به بالی برای دیدن دروازه بهشت در فصل خشک از آوریل تا اکتبر (فروردین تا آبان) است. معبد از ساعت 6 صبح تا 7 بعدازظهر باز است. این فضای معنوی هر روز شلوغ است، بنابراین صبح زود به این مکان بروید تا در صفهای طولانی زیر گرمای خورشید نمانید.
اگر میخواهید عکسی عالی از دروازه بهشت بگیرید، زمان ایدهآل برای بازدید از معبد لمپویانگ در ساعات اولیه صبح است. همیشه صبح زود یک صف از گردشگران وجود دارد، بنابراین قبل از باز شدن معبد در ساعت 6 صبح وارد صف شوید. بهاینترتیب میتوانید از ازدحام زیاد، صفهای طولانی و انتظار بیمورد جلوگیری کنید.
نور خورشید صبحگاهی برای عکس گرفتن در دروازه بهشت عالی است. اگر هم به دنبال عکاسی نیستید، زودتر آمدن به این مکان ایده خوبی است؛ بدین دلیل صبحها خنکتر است و بازدید از معبد برای شما راحتتر خواهد بود.
آبوهوای گرمسیری بالی میتواند به ویژه در ظهرها بسیار گرم و شرجی باشد. همچنین دیدن دروازه بهشت بالی در اول صبح فرصتی برای غرق شدن در فضای معنوی معبد است. از طرف دیگر، میتوانید در بعدازظهر زمانی که جمعیت کاهش پیدا کرد، از غروب خورشید در معبد لمپویانگ لذت ببرید.
در هر زمان میتوانید عکسهای انعکاسی معروف از دروازه بهشت لمپویانگ را بگیرید. توهم یک دریاچه در زیر معبد لمپویانگ لوهور نتیجه تصویر آینهای است که خود معبد و مردمی را که در آنجا عکس میگیرند منعکس میکند؛ حتی اگر فقط یک توهم باشد، باز هم جالب و فوقالعاده زیباست، بنابراین از این موقعیت عالی برای عکاسی استفاده کنید. انعکاس دروازه بهشت داخل آب یکی تصاویر نمادین در فضاهای اجتماعی است که به تنهایی هر گردشگری را ترغیب به بازدید از بالی میکند.
دروازه بهشت بالی
چگونه به دروازه بهشت در بالی برویم؟
معبد لمپویانگ در بالای تپه بیسبیس (Bisbis) در روستای تسیتا (Tista)، منطقه آبانگ (Abang) و منطقه کارانگاسم (Karangasem) قرار دارد. بهطورکلی، این امکان دیدنی در گوشه شرقی بالی در اندونزی قرار دارد. بهترین کار برای رسیدن به معبد این است که به ساحل آمد (Amed) بروید. از این ساحل تا معبد تقریباً 12.7 کیلومتر است که با ماشین حدود 30 دقیقه راه خواهد بود.
اگر در اوبود (Ubud) هستید که در بالی جنوبی قرار دارد، معبد حدود 76 کیلومتر با شما فاصله خواهد داشت. رسیدن از اوبود به معبد تا ساعت رانندگی نیاز دارد. چه رانندگی کرده و چه خودرو کرایه کنید، در پارکینگ لمپویانگ پیاده خواهید شد و از آنجا تا ورودی معبد تنها 10 دقیقه پیاده راه است. بهطورکلی، راههای رسیدن به دروازه بهشت بالی عبارتند از:
- ماشین شخصی: کرایه کردن خودرو به خصوص در هنگام سفر از جنوب یا مرکز بالی به معبد گزینه بهتری است. برای کاوش در جاذبههای اطراف مانند قصر آبی تیرتا گانگا، قصر تامان اوجونگ سوکاسادا، کاندیداسا، دهکده تنگانان و سواحل آمد و تولامبن، ماشینی با راننده کرایه کنید. همچنین قیمتها بر اساس مدل خودرو متفاوت هستند.
- اجاره اسکوتر: این روش برای مسافرانی تک یا دو نفره مناسب است که به دنبال گزینهای مقرونبهصرفه هستند. نرخ کرایه اسکوتر در بالی از 100 هزار تا 300 هزار روپیه اندونزی (IDR) در هر 24 ساعت متغیر است.
- حملونقل عمومی: این روش محدود است و برای مسافرانی که به دنبال راحتی بیشتر هستند توصیه نمیشود، زیرا بسیار زمانبر است.
نکته: برای سوار شدن به اسکوتر قانونی در بالی وجود دارد که باید برای استفاده از این وسیله مجوز بینالمللی رانندگی (IDP) دریافت کنید.
موقعیت دروازه بهشت روی نقشه
هزینه ورودی به دروازه بهشت بالی
اگر قصد دارید در سفرتان به دروازه بهشت هم سری بزنید بهار است مبلغی را در هزینه سفر به بالی برای این مقصد در نظر بگیرید. هزینه ورود به معبد پورا پناتاران آگونگ لمپویانگ طبق جدول زیر است:
دسته بندی | قیمت پذیرش |
مسافران داخلی | 40 هزار IDR برای هر نفر |
مسافران بینالمللی | 70 هزار IDR برای هر نفر |
پارکینگ اسکوتر | 3 هزار IDR برای هر نفر |
پارکینگ خودرو | 5 هزار IDR برای هر نفر |
جاذبههای اطراف دروازه بهشت بالی
اگر از معبد پورا لمپویانگ دیدن کردید و میخواهید مکانهای اطراف را کاوش کنید، توصیه میکنیم جاذبههای زیر را در اسرع وقت ببینید:
- کاخ آبی تیرتا گانگا (Tirta Gangga): این کاخ در فاصله کوتاهی از معبد قرار دارد و در سال 1946 میلادی توسط پادشاه کارانگاسم ساخته شده است. این کاخ به خاطر استخرهای آرام، فوارهها و باغهای سرسبز معروف است. شما میتوانید در امتداد مسیرهای سنگی قدم بزنید و در استخرها ماهیها را از نزدیک ببینید.
- کوه آگونگ (Mount Agung): این آتشفشان فعال مرتفعترین نقطه بالی است و اهمیت معنوی بسیار زیادی دارد. درحالیکه این کوه در کنار دروازه بهشت بالی قرار ندارد، اما همچنان مناظری باورنکردنی از کوه را ارائه میدهد. به همین دلیل محیطی عالی برای عکاسی را فراهم میکند.
- ساحل آمد (Amed Beach): این ساحل دهکده ماهیگیری آرامی است که به خاطر سواحل ماسهای سیاه، آبهای شفاف و صخرههای مرجانی پر جنبوجوش معروف است. این ساحل برای غواصی یا استراحت در کنار اقیانوس عالی است.
- کاخ آبی تامان اوجونگ (Taman Ujung Water): این مکان که کاخ آب اوجونگ نیز نامیده میشود، میراث دیگری از خانواده سلطنتی کارانگاسم است. این کاخ آلاچیقها، پلها و باغهای دیدنی دارد که روی استخرهای بزرگ گسترده شدهاند. این مجموعه ترکیبی از معماری بالی، هلندی و پرتغالی است.
- معبد بساکی (Besakih Temple): معبد بساکی که به عنوان معبد مادر بالی شناخته میشود، بزرگترین و مقدسترین معبد هندو در این جزیره است. این مکان در دامنه کوه آگونگ قرار دارد و شامل 80 معبد جداگانه است و تجربه معنوی متفاوت اما کاملی را برای لمپویانگ لوهور ارائه میدهد.
- معبد غار خفاش (Pura Goa Lawah): این معبد باستانی که بین لمپویانگ و اوبود قرار دارد، به دلیل وجود خفاشهای زیاد که در غار پشت معبد زندگی میکنند، مشهور است. گوا لاوا یکی از شش معبد مهم ساد کاهیانگان است که نماد حفاظت و تقدس است و ترکیبی بینظیر از شگفتیهای طبیعی و اهمیت مذهبی را در خود دارد.
کاخ آبی تیرتا گانگا؛ از جاذبههای اطراف دروازه بهشت بالی
نکات مهم در بازدید از دروازه بهشت بالی اندونزی
برای بازدید از معبد پناتاران لمپویانگ بالی توصیه میکنیم به نکات مهم زیر توجه کنید:
- دروازه بهشت فقط یک موقعیت توریستی نیست. همچنین محل عبادت مردم محلی است. پس بهتر است خود را با فرهنگ عمومی مردم وفق دهید.
- هنگام بازدید از معبد بهتر است شلوارک، دامن یا تاپ بدون آستین نپوشید. هم مردان و هم زنان باید لباس مناسب داشته باشند. پوشیدن لباس محلی توصیه میشود.
- از گفتگوی با صدای بلند و هر رفتاری که ممکن است فضای آرام معبد را به هم بزند، خودداری کنید. به یاد داشته باشید که این مکان مخصوص عبادت است.
- از دست زدن یا دستکاری اشیا، هدایا یا محراب مقدس معبد خودداری کنید. با هر قسمت در معبد با احترام رفتار کرده و از هر نوع بیاحترامی اجتناب کنید.
- به قوانین و مقررات معبد توجه زیادی داشته باشید که ممکن است شامل دستورالعملهای خاصی برای رفتار، پوشش یا شرایط عکاسی باشد.
- اغلب برای عکس گرفتن در دروازه بهشت صفی وجود دارد. لطفاً با صبر و حوصله منتظر بمانید تا نوبت شما برسد.
- از گذاشتن زباله در هر مکانی از معبد خودداری کنید. چندین سطل زباله در مکانهای مشخص وجود دارد که بهتر است از آنها استفاده کنید.
- نمایش عمومی محبت مانند بوسیدن یا در آغوش گرفتن، عموماً در معبد نامناسب تلقی میشود. رعایت رفتار محترمانه و متواضعانه ضروری است.
- آب آشامیدنی، حوله صورت (به دلیل گرمای هوا)، دوربین، مقداری خوراکی و سایر موارد ضروری را به همراه داشته باشید.
تجربه حضور در دروازه بهشت؛ آرامش و انرژی معنوی
رسیدن به بالای 1700 پله میتواند یک روحیه معنوی قوی را به شما بدهد که بدون شک ارزش بالایی دارد. شما با فضایی جدید روبرو میشوید که در زندگی خود تا کنون ندیدهاید. دیدن دروازه بهشت بالی به تنهایی فوقالعاده است، اما میتوانید نقاط آرامی را سمت پایین معبد و نواحی اطراف پیدا کنید. معبد معماری جالب، مناظر نفسگیر و فضایی معنوی را ارائه میدهد. برای دیدن این مکان دیدنی توصیه میکنیم تور بالی را رزرو کنید.
سوالات متداول:
۱- دروازه بهشت بالی در کجای بالی قرار دارد؟
معبد لمپویانگ در بالای تپه بیس بیس (Bisbis) در روستای تسیتا (Tista)، منطقه آبانگ (Abang) و منطقه کارانگاسم (Karangasem) قرار دارد.
۲- چگونه به دروازه بهشت بالی برویم؟
معبد حدود 2 تا 3 ساعت با ماشین از اوبود و سایر مناطق اصلی توریستی فاصله دارد. رفتن به معبد با خودروی شخصی گزینه بهتری است.